torsdag 22 november 2012

LEJON vs FÅGLAR

Helgen bjöd på mycket jeep safari, festande, pool häng, elefanter, en leopard, noshörningar och FÅGLAR!!! Alltså dessa fåglar, jag och Sofie är så trött på dom! I måndags spenderade vi hela dagen i krugerparken... vi tänkte "åååh vad kul äntligen LEJON" istället stannade vi var och varannan minut för att kolla på fåglar, helt ointressant och att sitta en hel dag i en kokhet buss och kolla på svarta prickar i luften var väl inte det roligaste jag gjort. Och inga lejon har vi sett heller! Förhoppningsvis får vi se dom innan vi åker till Bangkok på tisdag men chansen är nog inte så stor. Lejon är det sista vi har kvar att se av "the BIG 5", annars har vi sett elefant, buffel, leopard (som är den svåraste att se) och noshörning. 
På den här Lodgen bodde vi från fredag till söndag.
 Hela gänget. Dock bara jag och Sofie som är volontärer resten är FGASA studenter. Vilket betyder att dom ska bli fält guider.
I fredags när vi var ute på kvälls safari kom en leopard ut på vägen precis bredvid bilen. Den gick helt lugnt före oss samtidigt som vi körde efter. Hur häftigt som helst!
Den här noshörningen gick vi sedan emot till fots och känslan när man går emot dom här djuren på fot istället för att sitta i bilen (som är "säkert") är mycket mer spännande och ger värsta adrenalin kicken.
Den här stora elefant hjorden såg vi i lördags.
Här går vi genom floden.
... och även lite lerträsk fick vi gå igenom. Haha man verkligen sögs ner i all lera om man inte gick fort.
Självklart hade dom en pool också.
På söndagen var vi tvungna att åka till ett par andra vänner till Adele då dom vi bodde hos skulle få gäster. 
Solnedgången vi hade när vi åkte ur krugerparken i måndags. Så himla vackert!

 Tisdagen bjöd på två brännmärken. Lite galet men ändå en kul grej, inget man gör varje dag. Vi volontärer gjorde CS = Campfire Safari och FGASA gjorde bara ett C. Andra gången dom brände gjorde 10 gånger ondare än första av någon anledning, men ändå inte ont. Idag och igår var det mycket värre och idag går alla runt och haltar haha. Det är rött och varigt i allas sår också men men det läker väl någon gång.
Igår åkte vi upp till bergen och gick runt. Dock visste vi inte vart vi var till slut... och när vi väl kom ut på bilvägen igen var det 1,5 km uppförsbacke, och då menar jag UPPFÖRSBACKE!

 Uppförsbacken påminde om backarna i Pennsylvania... och dom var inget att leka med.
Idag har vi jobbat lite och sen haft föreläsning om reptiler, himla intressant!
Brännan vi fick förra veckan har försvunnit, och vädret denna vecka verkar inte vilja bli bättre så ja Thailand är efterlängtat! Ha det bäst!



 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar