måndag 26 november 2012

THE MONKEYS GOES CRAAAZZYY!

Vi har snart varit i Afrika i 3 veckor så det kanske är dags för lite utvärdering av själva volontärresan "the BIG 5". 
När någon frågade "vad är det ni egentligen ska göra i Sydafrika?" innan vi åkte, hade jag faktiskt ingen koll på det. Vi trodde vi skulle få jobba mycket (göra en hel del skitgöra), gå långa bush vandringar, ha några föreläsningar osv. Men kan säga som så att vi har jobbat ca 5 gånger på 3 veckor, gått 2 gånger i bushen annars har vi åkt jeep runt vilket vi har gjort nästan varje dag, haft föreläsningar ungefär 6 gånger. Så den här resan som vi trodde skulle bli ganska hård med mycket jobb och skit blev istället till en chill resa med mycket fest, bilåkande och ja helt enkelt en väldigt bra resa! Alla är som en stor familj och väldigt sociala och trevliga. "Ledarna" här på campen vill verkligen att du ska lära dig något och få se (framförallt) alla djuren ifrån "the BIG 5", så nu när vi inte har sett lejon (som är vårt sista djur) är dom jätteivriga på att leta reda på dom åt oss. 
Ett väldigt stort minus är dock att nästan alla utflykter måste man betala själv och saken är den att det kan bli ganska mycket dö tid om du inte gör några utflykter, inte för att vi klagar på det då vi haft annat roligt för oss men om du gör en sån här grej så var beredd på att det kostar mycket mycket mer än du tror utöver det du betalar för själva volontärresan.
Oavsett vad så har vistelsen här på CAMPFIRE SAFARI varit riktigt lyckad! Vi har lärt oss massvis med saker och lärt känna många nya människor. Därför tycker vi att alla som får lite tid över i livet borde verkligen pröva på något sånt här!
Igår var vi till världens kändaste flodhäst, Jessica. Dom hade även en 11 månaders flodhäst unge, super söt! Varför just dom här är så kända är för att de är de enda tama flodhästarna som finns i världen. Annars dödar flodhästar flest människor. Lite häftigt är det ju då att ha klappat och myst med en sån farlig rund "liten" sak.


Aporna här på campen har nog fått i sig något galet idag då de har varit på en som iglar! Dom utmanar en så ni kan ju tänka er hur kul det måste se ut när man har en apa springades efter sig... när man själv springer och skriker...

Imorgon lämnar vi säkerheten här i den sydafrikanska bushen och åker mot osäkra Bangkok. Vi kan ju inte lova att vi inte hamnar mitt i demonstrationerna...
... att vi alltid lyckas pricka in orkaner och galna folkmassor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar